Χρήσιμες Πληροφορίες

Visa

 Καθώς κάθε χρόνο υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, η Τουρκία επιδιώκει να διασφαλίζει  μέσω του προηγμένου συστήματος έκδοσης βίζας που διαθέτει ότι οι επισκέπτες θα αποκομίσουν μία ευχάριστη εμπειρία διακοπών.  

Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να κάνουν αίτηση για τουριστική βίζα στην ιστοσελίδα www.evisa.gov.tr  και να ξεκινήσουν να εξερευνούν το μοναδικό χαρακτήρα της Τουρκίας αμέσως μόλις φθάσουν στην Τουρκία.

Οι τουρίστες μπορούν να αποκτήσουν ηλεκτρονική βίζα (e-Viza) μέσω διαδικτυακής αίτησης με την προϋπόθεση ότι το διαβατήριό τους διαθέτει ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών έως την ημερομηνία της αίτησης. Οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν την Τουρκία και τον πλούτο του πολιτισμού, της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, εφόσον η επίσκεψή τους δεν ξεπερνά τις 90 ημέρες.

Eπίσης οι Ελληνες τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν με την αστυνομική τους ταυτότητα αρκεί να αναγράφονται τα στοιχεία τους με λατινικούς χαρκατήρες (νέου τύπου ταυτότητα).

 

Εθνικό Νόμισμα

Το επίσημο νόμισμα της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι η τουρκική λίρα (TL). Η τουρκική λίρα διαιρείται σε υπονομάδες που ονομάζονται kuruş (κουρούς). Κυκλοφορούν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100 και 200 TL (τουρκική λίρα) και κέρματα των 5, 10, 25 και 50 kuruş (κουρούς), καθώς και κέρμα της 1 TL (τουρκική λίρα).

 

Ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, απεικονίζεται στην πρόσθια όψη των χαρτονομισμάτων, ενώ η οπίσθια όψη περιλαμβάνει εξέχουσες προσωπικότητες και περίφημες τοποθεσίες του τουρκικού πολιτισμού.

 

Τα ξένα νομίσματα είναι δυνατό να μετατραπούν σε τουρκικές λίρες σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος και τράπεζες, σύμφωνα με τις καθημερινές συναλλαγματικές ισοτιμίες που καθορίζονται από την Τουρκική Κεντρική Τράπεζα.

 

Πέρα από την Τουρκική Λίρα, ισχυρά νομίσματα όπως το δολλάριο Αμερικής και το Ευρώ γίνονται αποδεκτά σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

 

Συστήνεται, ωστόσο, να διαθέτετε πάντα μερικές Τουρκικές Λίρες όπου κι αν βρίσκεστε για τη δική σας διευκόλυνση.

 

Tags: 
λίμνη
αρχαία
αθλήματα