56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νικης

Στη φετινή κατηγορία ταινιών Balkan Survey του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (6-15 Νοεμβρίου), το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα συμμετείχε ως επίσημος χορηγός. Οι παρακάτω ταινίες από την Τουρκία προβλήθηκαν φέτος κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ:


"Motherland" του Senem Tüzen, μια Τουρκο-Ελληνική παραγωγή, βραβευμένη με το Crossroads βραβείο του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


"Frenzy" του Emin Alper (Special Jury Prize, Venice Film Festival), ένα μετα-αποκαλυπτικό θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη.


"Mustang" της Deniz Gamze Ergüven (Europa Cinemas Label Award, Φεστιβάλ Καννώνεπίσης συμμετείχε στα Crossroads του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), μία εξαιρετική πρωτότυπη ταίνια γεμάτη φεμινιστική ενέργεια.


“Mother Virgin No More" της Derya Durmaz και "Tuesday" του Ziya Demirel, δύο ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη θέση και το ρόλο της γυναίκας στην τουρκική κοινωνία.

Το 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (6-15 Νοεμβρίου 2015) έληξε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης. Το Φεστιβάλ προσέλκυσε πλήθη συνεφίλ οι οποίοι γέμισαν τις αίθουσες προβολών. Η Τούρκικη ταινία “Mustang” της Deniz Gamze Ergüven (συμπαραγωγή Γαλλίας- Τουρκίας Γερμανίας) κέρδισε το Fisher Public Audience βραβείο στην “Balkan Survey” κατηγορία, ενώ ένα ακόμη βραβείο προστέθηκε στη συλλογή, λίγες ώρες πριν, με την απονομή του βραβείου LUX 2015 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνόδου της ολομέλειας στο Στρασβούργο.Tags: 
56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Βραβείο Film Market Crossroads
Frenzy by Emin Alper
Mother Virgin
Tuesday