Όταν ο Ακης συνάντησε τον Arda...

Ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων από την Ελλάδα και την Τουρκία απόλαυσαν οι φίλοι της γαστρονομίας που παραβρέθηκαν στη συνάντηση του κορυφαίου Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη και του chef της χρονιάς στην Τουρκία  Αrda Turkmen. 

Στο φιλόξενο περιβάλλον του Kitchen Lab οι παρευρισκόμενοι, στη συνάντηση των δύο chef, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Arda Turkmen να δημιουργεί μια συνταγή της τουρκικής κουζίνας σε συνεργασία με τον Ακη Πετρετζίκη, συνδυάζοντας γεύσεις χαρακτηριστικές τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική κουζίνα.

Ο Ακης Πετρετζίκης ως οικοδεσπότης και ο Arda Turkmen ως επίσημος προσκεκλημένος με ενθουσιασμό, χιούμορ και ιδιαίτερα δημιουργική διάθεση, αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους στη συνάντηση τους εξήγησαν οτι η κουζίνα των δύο λαών έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά καθώς περιέχει ιδιαίτερα δημοφιλή υλικά στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ελαιόλαδο, μπαχαρικά, λαχανικά, σάλτσες  και τόνισαν ότι δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η «ξεχωριστή γεύση» και στις δύο χώρες αποκαλείται «μεζές».

Οι δύο σεφ απέδειξαν στην πράξη ότι η γαστρονομία αποτελεί έναν από τους πρώτους χώρους, όπου πραγματοποιείται η συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και ανανέωσαν το ραντεβού τους αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη.

«Στο πέρασμα των αιώνων οι γαστρονομικές συνήθειες των διαφόρων λαών αποτέλεσαν πολιτιστικό δεσμό. Σήμερα οι δύο σεφ μας έδωσαν τη χαρά να απολαύσουμε γεύσεις χαρακτηριστικές και στους δύο λαούς αναδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ τους» τόνισε η Asli Aksungur, ακόλουθος πολιτισμού και τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ευχαριστώντας τους σεφ για τις δημιουργίες τους.

Οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν γεύσεις ιδιαίτερα γνώριμες τόσο στην ελληνική όσο και στην τουρκική κουζίνα όπως χούμους, τυρόπιτα, τάρτα μουσακά, burger με αρνί και μπαχαρικά, κεφτέδες πατάτας με σάλτα ντομάτας και κιμά αλλά και γλυκά όπως εκμέκ καταϊφι,χαλβά και ρυζόγαλο.

Η συνάντηση των δύο σεφ ήταν πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.

Tags: 
ARDA TURKMEN
AKIS PETRETZIKIS
TUKREY HOME
GASTRONOMY
CHEF