Γεύσεις Τουρκικής κουζίνας στο μενού των βραβείων Όσκαρ…

Μαζί με τους διεθνείς αστέρες, πρωταγωνίστησε στην 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ  και η Τουρκική Κουζίνα καθώς οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το οσκαρικό μενού που ετοίμασε ο εδώ και 25 χρόνια επίσημος σεφ της διοργάνωσης Wolfgang Puck. Η τουρκική κουζίνα -με τη συμβολή της ένωσης Turkey ONE- άφησε το στίγμα της και στην φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ.

Το μενού που ετοίμασαν αυτή τη χρονιά στην κουζίνα των Όσκαρ ο σεφ Wolfgang Puck μαζί με τους Τούρκους σεφ Yiğit Mirzaoğlu και Cihan Kıpçak περιλάμβανε ως κυρίως πιάτο το “Alinazik”. Ενα πιάτο με κρέας και μελιτζάνα από την περιοχή του Gaziantep. Επίσης ντολμαδάκια με ελαιόλαδο και βύσσινο, ένα πλούσιο πιάτο με ιστορία 500 χρόνων που ξεκινά από τα Οθωμανικά Παλάτια και φτάνει ως τις μέρες μας αλλά και λαβράκι σερβιρισμένο σε αμπελόφυλλο και “Mantı” από την περιοχή Kayseri. Το γαστρονομικό ταξίδι περιελάβανε ακόμη μπακλαβά από την κουζίνα του Gaziantep και μουχαλεμπί με σταγόνες μαστίχας. Την περασμένη χρονιά τα Adana kebap, içli köfte και γλυκό κολοκύθας, αποτέλεσαν τα αστέρια του μενού στο γκαλά της τελετής των Όσκαρ.

Η Πρόεδρος της ένωσης Turkey ONE, Demet Sabancı Çetindoğan, δήλωσε ότι  αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη, γιατί η παρουσία των γεύσεων της Τουρκικής Κουζίνας και στην φετινή βραδιά των Όσκαρ, αποτελούν σημαντικό βήμα για την προβολή και την καθιέρωση της Τουρκικής Κουζίνας στη διεθνή σκηνή της γαστρονομίας.