Σούπες

Σύμφωνα με την τουρκική κουλτούρα, ένα απολαυστικό γεύμα αρχίζει με κάποια από τις ποικίλες και θρεπτικές σούπες της τουρκικής κουζίνας. Οι σούπες παρασκευάζονται με διάφορους τρόπους και με υλικά όπως κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά ή δημητριακά και καθορίζουν την ποιότητα του γεύματος.

Οι σούπες καταναλώνονται οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας και σερβίρονται ζεστές ή κρύες ανάλογα με τη συνταγή. Οι σούπες Tarhana, Yayla, Mercimek (σούπα με φακές), Ezo Gelin, YuvalamaSütlü Mısır unu (σούπα από καλαμποκάλευρο και γάλα), καθώς και η Ayran Aşı (σούπα από γιαούρτι) συγκαταλέγονται στις πλέον γνωστές σούπες της τουρκικής κουζίνας.