Πιλάφια

Το πιλάφι, απαραίτητο στοιχείο της τουρκικής κουζίνας, μαγειρεύεται με διαφορετικούς τρόπους. Το πιλάφι, το οποίο παρασκευάζεται επίσης ως συνοδευτικό για άλλα πιάτα, είναι αναγκαίο συστατικό των παραδοσιακών γευμάτων.

Μαγειρευμένο επίσης με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και λαχανικά, το κριτήριο για ένα νόστιμο πιλάφι είναι οι κόκκοι του ρυζιού να είναι μαλακοί μεν, αλλά να παραμένουν σπυρωτοί. 

Πολλά είδη πιλαφιού, που ποικίλλουν από απλό πιλάφι και πιλάφι με σαφράν μέχρι πιλάφι σκεπασμένο με ζύμη και πιλάφι με λαχανικά ή αποξηραμένα φρούτα, περιλαμβάνονται στην κουζίνα της Ανατολίας.