Επιδόρπια

Αναμφίβολα, η τουρκική κουζίνα είναι παγκοσμίως διάσημη για τα υπέροχα επιδόρπιά της. Φτιαγμένα με φυσικά συστατικά που ποικίλλουν από όσπρια μέχρι φρούτα, τα τουρκικά επιδόρπια είναι δυνατό να ομαδοποιηθούν ως επιδόρπια που παρασκευάζονται με γάλα, σιρόπι και ζύμη.

Τα γιορτινά τραπέζια, για παράδειγμα σε συναθροίσεις με την οικογένεια ή τους φίλους, ολοκληρώνονται με το σερβίρισμα επιδορπίων, τα οποία συχνά συνοδεύονται με τσάι ή τουρκικό καφέ.

Λιχουδιές όπως baklava (μπακλαβάς), kadayıf (κανταΐφι), fıstık sarma, aşüre (ασουρές), sütlac (πουτίγκα ρυζιού), kaymaklı künefe (κιουνεφέ με καϊμάκι), kazandibi (καζάν ντιπί), revani (ρεβανί) είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσουν με τις νόστιμες γεύσεις τους.