News-Events

3rd TangoLovers Festival Athens

3rd TangoLovers Festival AthensΚορυφαίοι επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς σκηνής (Αργεντινή, Τουρκία, Ιταλία) δίνουν ραντεβού και πάλι στην Αθήνα για να μας ταξιδέψουν στις μελωδίες του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο.  Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 4 μέρες (2-5 Φεβρουαρίου 2017) και θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα στο “Cine Κεραμεικός”, μαθήματα στο “Libertango Dance Studio” και χορευτικές βραδιές Τάνγκο στον Πολυχώρο Πολιτισμού “ΑΘΗΝΑΪΣ”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tang

Κορυφαίοι επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς σκηνής (Αργεντινή, Τουρκία, Ιταλία) δίνουν ραντεβού και πάλι στην Αθήνα για να μας ταξιδέψουν στις μελωδίες του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο.Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 4 μέρες (2-5 Φεβρουαρίου 2017) και θα περιλαμβάνει μουσικοχορευτική παράσταση με ζωντανή ορχήστρα στο “Cine Κεραμεικός”, μαθήματα στο “Libertango Dance Studio” και χορευτικές βραδιές Τάνγκο στον Πολυχώρο Πολιτισμού “ΑΘΗΝΑΪΣ”.Αξίζει να σημειωθεί ότι το TangoLovers Festival βρίσκεται υπό την Αιγίδα τεσσάρων (4) Πρεσβειών (Αργεντινής, Ουρουγουάης, Τουρκίας και Ιταλίας).

3rd TangoLovers Festival in Athens

3rd TangoLovers Festival in Athens

Leading figures from the International Tango scene (Turkey, Argentina, France, Turkey, Italy) as well as Greece, will meet for the third consecutive year to travel us with the melodies of Buenos Aires and Montevideo. Athens International TangoLovers Festival will last four days (2-5 February 2017), including an Opening Dance Show with live Orchestra at “Cine Kerameikos”, Workshops at “Libertango Dance School”, and Milongas at “Athinais Culture Center”. It is worth said that the TangoLovers Festival is under the aegis of four (4) Embassies (Turkey, Argentina, Uruguay and Italy).

Türkiye Scholarships 2017

Applications for Türkiye Scholarships graduate programs will start in January. Applications will be accepted from January 16, 2017 through February 17, 2017.

Applications are exclusively intended for candidates from all over the world who want to pursue master and PhD studies in Türkiye.

Applications for undergraduate programs will be opened at a later date.

Applications will only be accepted through the application system at www.turkiyeburslari.gov.tr website, where candidates will fill in the information and upload their documents as requested. There are no institutions or individuals authorized to perform applications for Türkiye Scholarships on behalf of candidates; all candidates must apply in person. Candidates are strongly advised to carefully read the instructions and warnings provided by the application system.

Candidates are required to meet the qualifications (GRE, GMAT, TOEFL, DELF, YDS, ALES, etc.) set by the universities and departments that can be selected through the application system. Candidates who do not have the required documents will not be considered for the scholarship.

Applications made by post or in person will not be accepted.

Candidates who will apply for a master’s degree must be born not earlier than 01.01.1987, whereas candidates for PhD degree must be born not earlier than 01.01.1982.

For more information about Türkiye Scholarships and applications, please visit the website www.turkiyeburslari.gov.tr, contact the Call Center at 0 850 455 0 982, or send an e-mail to info@turkiyeburslari.org.

Türkiye Scholarships 2017

Οι διαδικασίες υποδοχής αιτήσεων για τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών Türkiye Scholarships 2017 θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2017.

Οι θέσεις προορίζονται αποκλειστικά για τους υποψηφίους από όλο τον κόσμο που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στο Türkiye.

Οι αιτήσεις για προπτυχιακά προγράμματα θα ξεκινήσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω της φόρμας στην ιστοσελίδα www.turkiyeburslari.gov.tr, όπου οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να ανεβάσουν τα έγγραφά τους σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται. Δεν επιτρέπεται σε ιδρύματα ή άλλα πρόσωπα να υποβάλουν αιτήσεις για λογαριασμό τρίτων. Όλοι οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους. Συστήνεται στους υποψήφιους να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις που παρέχονται από το σύστημα καταχώρησης αιτήσεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα προσόντα (GRE, GMAT, TOEFL, DELF, YDS, μπίρες, κλπ) που καθορίζονται από τα πανεπιστήμια και τα τμήματα που επιλεγούν μέσω του συστήματος. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα έγγραφα δεν θα ληφθούν υπόψη για την υποτροφία.

Οι αιτήσεις που έγιναν μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν αίτηση για ένα μεταπτυχιακό πρέπει να έχουν έτος γεννήσεως όχι νωρίτερα από 1.1.1987, ενώ οι υποψήφιοι για διδακτορικό πρέπει να έχουν έτος γεννήσεως όχι νωρίτερα από 01.01.1982.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών Türkiye Scholarships 2017 , παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.turkiyeburslari.gov.tr, επικοινωνήστε με το Τηλεφωνικό Κέντρο στο 0 850 455 0 982, ή μέσω e-mail στο info@turkiyeburslari.org

Travel Expo Ankara

Η έκθεση Travel Expo Ankara θα πραγματοποιηθεί 23-26 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο ATO CONGRESIUM. Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: +90 (312) 442 9002, Φάξ: +90 (312) 442 9025, Κινητό τηλ: +90 533 582 3411 Υπεύθυνος επικοινωνίας/ Συντονιστής: Kazım Çağlayanel 
http://travelexpoankara.com/en/

Philoxenia 2016

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia 2016»

Ταξιδεύοντας στην Τουρκία… με αυθεντικές γεύσεις,

παραδοσιακή μουσική αλλά και το «Δέντρο της Τύχης».

 

Δοκιμάζοντας αυθεντικές γεύσεις τουρκικής κουζίνας, ακούγοντας παραδοσιακή μουσική αλλά και δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό «Ταξιδέψτε στην Τουρκία με το Δέντρο της Τύχης» είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» νοερά στην Τουρκία, οι επισκέπτες του περιπτέρου 15, «Turkey Home» κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Philoxenia» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου 2016.

Άποψη του stand του “Turkey Home”

Άποψη του stand του “Turkey Home” 

Το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα σ’ ένα ιδιαίτερα φιλόξενο περιβάλλον υποδεχόταν το κοινό με γλυκίσματα, καφέ και τσάι ενώ η γνωστή σεφ Mαρία Εκμεκτσίογλου δημιούργησε μοναδικές λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι μουσικοί Δ. Βασιλειάδης και Κ. Παπαγιαννίδης με μελωδίες από ούτι και κανονάκι.   Επίσης το «Δέντρο της Τύχης» έδωσε την ευκαιρία σ’ ένα τυχερό ζευγάρι που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό να ταξιδέψει στον προορισμό που επιθυμεί και να γνωρίσει από κοντά την Τουρκική φιλοξενία .

(Διακρίνονται από αριστερά) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος και η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού Asli Aksungur κατά την κλήρωση του διαγωνισμού «Ταξιδέψτε στην Τουρκία με το Δέντρο της Τύχης»

(Διακρίνονται από αριστερά) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος και η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού Asli Aksungur κατά την κλήρωση του διαγωνισμού «Ταξιδέψτε στην Τουρκία με το Δέντρο της Τύχης» 

Το περίπτερο “Turkey Home” επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού Υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo  Αναστάσιος Τζήκας, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, όπου συνομίλησαν με τον Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσ/νικη Orhan Yalman Okan και την Ακόλουθο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα Asli Aksungur.

(Διακρίνονται από αριστερά) η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού Asli Aksungur και η Υπουργός Τουρισμού Υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης από το Hatta.

(Διακρίνονται από αριστερά) η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η Ακόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού Asli Aksungur και η Υπουργός Τουρισμού Υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κατά την απονομή της τιμητικής διάκρισης από το Hatta.

Επίσης σε κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε κατά την έναρξη της έκθεσης  εκπρόσωποι φορέων της τουριστικής βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εξέλιξη του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσανδρος Τσιλίδης απένειμε στην Ακόλουθο της Τουρκικής Πρεσβείας Asli Aksungur εύφημο μνεία για την εποικοδομητική  συνεργασία του Hatta και του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Ελλάδα τονίζοντας της ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτη. 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού στη Philoxenia 2016 στο ίδιο stand φιλοξένησε τους: Türsab- Association of Turkish Agencies, Turob- Turkish Hotels Association, Turkish Airlines, Trabzon Provincial Directorate of Culture and Tourism, Çanakkale Hotels, Pegasus Airlines, EMITT- East Mediterranean International Tourism and Travel Exhibition,  Edirne Association of Promoting and Tourism, Antalya Konyaltı Municipality και άλλα ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδοχεία.

Ταξιδεύοντας στην Τουρκία με ούτι και κανονάκι από τους μουσικούς Κ. Παπαγιαννίδη, Δ. Βασιλειάδη.

Ταξιδεύοντας στην Τουρκία με ούτι και κανονάκι από τους μουσικούς Κ. Παπαγιαννίδη, Δ. Βασιλειάδη.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύοντας λιχουδιές αυθεντικής τουρκικής κουζίνας

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μαγειρεύοντας λιχουδιές αυθεντικής τουρκικής κουζίνας 

Pages